Denumirea populara a acestui rozator foarte mare este
nutria, dar denumirea stiintifica este Myocastor coypus. Este crescut in multe
tari pentru a acoperi necesarul de blanuri dar si pentru carne.
La fel de bine carnea poate fi consumata proaspata sau sub
forma de subprodus, carnati, mici etc. (se poate combina cu alte tipuri de
carne)
Sunt animale destul de rezistente si bine adaptate pentru
cresterea in captivitate, de aceea nu sunt prea pretentiosi la alimentatie si
la conditiile de crestere.
Tarile din Europa sunt perfecte pentru cresterea si
inmultirea acestui mamifer.
Au o perioada de gestatie foarte mica de doar 130 de zile,
iar in decursul unui singur an se pot obtine pana la 22 de pui de la o singura
femela. (Doua fatari)
Nutria ajunge foarte repede la valorificare, dupa numai 233
de zile pot fi sacrificate pentru blana si carne.
Greutatea unui animal matur poate ajunge pana la 12 kg,
femele cantaresc cu 10-15% mai putin.
0 Comentarii "Despre nutrii"