Ferma ta de nutrii?

Te gandesti sa incepi o afacere cu nutrii si nu stii ce pasi sa urmezi? Vrei sa fie profitabila din primul an? Afla tot ce este nevoie despre cresterea nutriilor de la hrana, inmultire, boli, vaccinuri pana la cele mai bune si eficiente adaposturi.

Despre nutrii



Denumirea populara a acestui rozator foarte mare este nutria, dar denumirea stiintifica este Myocastor coypus. Este crescut in multe tari pentru a acoperi necesarul de blanuri dar si pentru carne.

Cresterea acestor animale furnizeaza materii prime pentru industria usoara, cum sunt: blanurile, parul, dintii, din care se fac articole de imbracaminte sau artizanale; carnea pentru consum si grasime, din care se poate prepara in gospodariile particulare un sapun deosebit de fin.

La fel de bine carnea poate fi consumata proaspata sau sub forma de subprodus, carnati, mici etc. (se poate combina cu alte tipuri de carne)
Sunt animale destul de rezistente si bine adaptate pentru cresterea in captivitate, de aceea nu sunt prea pretentiosi la alimentatie si la conditiile de crestere.

Tarile din Europa sunt perfecte pentru cresterea si inmultirea acestui mamifer.
Au o perioada de gestatie foarte mica de doar 130 de zile, iar in decursul unui singur an se pot obtine pana la 22 de pui de la o singura femela. (Doua fatari)
Nutria ajunge foarte repede la valorificare, dupa numai 233 de zile pot fi sacrificate pentru blana si carne.
Greutatea unui animal matur poate ajunge pana la 12 kg, femele cantaresc cu 10-15% mai putin.

Publicitate
0 Comentarii "Despre nutrii"

Back To Top